"Nie ma bardziej szczerej miłości niż miłość do jedzenia"
George Bernard Shaw

środa, 13 kwietnia 2011

Deser jogurtowy z kiwi

Nie było mnie prawie miesiąc. Tym bardziej wstyd mi wracać z takim biednym przepisem, a nawet nie przepisem, bardziej pomysłem na lekki deser czy zdrowe śniadanko. Kiwi można zastąpić każdymi ulubionymi owocami, polecam jednak te, które zawierają w sobie mniej wody - kiwi puściło ogromną ilość soku. Na zdjęciu uwaga koncentruje się na jogurcie i ciastkach, owoce zapadły się w białej pierzynce ;-).

na 2 porcje:
3 dojrzałe owoce kiwi
kilka okrągłych biszkoptów
łyżka cukru
jogurt grecki (ilość wedle upodobań)


biszkopty pokruszyć/porwać na drobne kawałki.
kiwi obrać, pokroić na kawałki, rozgnieść widelcem, zasypać cukrem i odstawić na kilka minut, by puściły sok. 
sok odlać albo wypić ;),
w szklankach układać warstwami schłodzony jogurt, biszkopty i kiwi. Jeść szybciutko, zanim ciastka nasiąkną owocami. Smacznego :)

3 komentarze:

  1. ładnie wygląda z pewnością bardzo smaczne....
    pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń